födelsedagsbarn

Åker och firar fina tjugoåringen!

Äkta

Fin dag med lunch med en efterlängtad fröken Körner, dessutom med en Englund på köpet! Trevligt värre.
Efter lunch med brudsen blev det fika med Nymansjocken sin. Passar på innan han tar sitt flyttlass och far till hufudstaden. Dessutom ägnar hon sina lediga timmar åt att gå in sina favoriter. Ooväntat har hon nämnligen införskaffat sig ett par lika dana mormorskängor som sist hon köpte höstskor. Av de gamla är det inte mycket kvar vilket hon har sörjt en del över. När hon till sin förvåning hittade dem på en hemsida var lyckan total. Dessutom, på samma hemsida och av samma märke fann hon sina drömmars gubbskor. Om möjligt var lyckan större och studentpengarna var som bortblåsta.Gubbskor från sixtyseven

mormorskängor från sixtyseven


Utflykt

Lång lång men otroligt fin dag.
Familjen har idag cyklat tre mil dressin tillsammans.
Detta var för henne helt otänkbart och oväntat, men det blev en oförglömerlig dag hon lär bära med sig de kalla ölandsdagarna. Skrattat hejdlöst åt överraskning, björnskräck, urspårningar och tävlingsinriktad mor. Med andra ord dressin rekomenderas.








När familjen efter cylking, konstutstälning, sjöskådning och finmiddag tagit sig hem, for hon till stan för lite grillnatta med finfolket. Kvällen började med mycket folk och hjärtklappning. Kvällen slutade idylliskt mellan två madickenhus med färgade lampor, parasoll, liveband och öl. Möjligtvis lite hjärtklappning där med.

Puss och godnatt


klarjobbad


Trött går hon och lägger sig efter en lång arbetsdag. Imorgon ska hon på hemlig utflykt. regnställ och badkläder skall med. Fint!


Vad är väl Ondska

Vad säger man, Vad sjutton säger man när språket har för få ord?
Mardröm blev verklighet och magen vill vändas ut och in.
Det är Ondskan, ondskan som gör henne illamående.
Aldrig har den tagit sig in i hennes liv så vass och påtaglig.
Människan föds god, men vart och när blir det så fruktansvärt fel?
Ändå är det nu som godheten blir som störst.. Den finns där.
Ilskan vilar i godhetens trygga händer.
Alla världens tankar till de drabbade.
Tänker på vänner, tänker på deras vänner och Familjer.
Tänker hela tiden, mer än vanligt.
Ikväll tänder hon ljus för Utöyas offer.


All Kärlek.


Norrlands glimmande guld

Klev upp tidigt trotts ledigheten. Halv elva åkte hon med sin pappa, två hinkar och en matsäck ut till en myr och plockade hjortron. Som hon har längtat. Hjortronsylt är hennes favorit och att få spendera lite tid i skogen är inte så tokigt det heller, dessutom med pappsen!  tio burkar av skogens guld blev det och ikväll har familjen ätit glass med varm hjortronsylt!



Ledighet

Spenderade gårdagskvällen med min Malin. Firade studenten i eferhand med god mat på ROMA för att sedan åka hem och äta naturgodis och lantschips, så som alltid. Varvade alvar med skratt för att sedan trötta slockna framåt morgonkvisten. Fint att vi har varandra...

Nätternas Natt

Igår natt följde hon sina vänner till ett ställe hon inte trodde fanns. Ett ställe som endast existerar i de märkliga drömmarnas land. Sjukt men fint. Kanske till och med sjukt fint. Någon stans bortom tid och rum stod sex vänner och rörde sig i tackt till det svenska reggaebandet från norr. För en stund ångrade hon att hon lämnat kameran hemma. Idag ångrar hon ingenting, ingen kamera i världen skulle ge stället rättvisa. Jag överlämnar bilderna till minnet, de värmer längre. Idag letar hon bevis för att det verkligen hänt. Hjärtat på handen får duga så länge...


Kärlek!

den har själ, du vet.

Fylld av välbehag sitter hon och Lyssnar på Queen. Förundrad över hur hon lyckats missa dem. Nu är de funna och det är väl ändå huvudsaken.

Idag fick hon ledigt för att hämta andan för att imorgon kunna köra järnet igen.
Åkte till stan för att hämta väskan som fått ny kedja. Väskan som hon fick via post från storkusin ända från England. Väskan som bar själ och doftade gott är nu redo för att användas flitigt.

broderad krage



second hand skinnväska





att arbeta på Slottet

Dåligt med skrivandet just nu. Hoppas ni har en härlig sommar, för det har hon.
Jobbar och sliter är precis vad hon gör. Så mycket att fotsulor och händer värker när hon kommer hem. 
Men det gör henne inget, hon har en idyll till arbetsplatts med de fina medarbetare.

Det är fint att ha det bra. 
                                                                                              
    

19

Över en natt blev hon nitton. Känns rätt gött faktiskt. Första gången det inte känns fel i munnen då hon talar om hur gammal hon är. Nitton verkar vara hennes ålder. Det klingar fint och känns allmänt lagom.

Dagen har varit bland de finaste. På ett märkligt vis. När klockan slog tolv befann hon sig där hon trivs som mest, i folkmusikvärlden. Världen som får henne att känna sig hemma och omhändertagen. Hennes högsta önska var att få höra sin egen blåvinge spelas innan hon la sig vilket syskonen Jonsson uppfyllde. Fina ögonblick som hon vill spara på burk.

Fram på morgonen stod hon tillsammans med fina människor på Bingsjös topp och blickade ut över byn och en soluppgång vackrare än något annat. Där efter sov de gott i ett fyrmannatällt fint som få.

Dagen kan skrivas lång.
Men det som värmt hennes hjärta mer än något annat är alla dagens tillfällen då hon förundrats över alla fina människor som hon har i kring sig. Människor som tinar och värmer. Värmer och håller om. tar sig tid och tycker om. Brev och fina sms, telefonsamtal och röstbrevlådsmeddelanden. Sång och rop. Hon fyller bara 19 inte jämt på en fläck. Det förvånar henne men gör henne så förbaskat jäkla skit glad.. Hon hoppas det är ett tecken på att de vet om att hon fins för dem. Vilka otroligt fina vänner hon har.


När hon kommer till jobbet på eftermiddagen har jobbarkompisarna pysslat. Det godaste hon vet är morrotskakstopping, det har tydligen blivit allmänt känt och ikväll har hon mumsat på det älskvärda.
Finaste tjejerna i stan jobbar visst på samma ställe som hon själv.

Fick nya gummistövlar.
Som hon väntat på att äga de där kornblå seglarstövlarna och nu är de hennes.
för 19 år sedan bar hon ett par av samma märke men i en annan färg av en annan storlek.


Maktlös i en värld på andra sidan


Finns saker och ting här om kring som framkallar obehagskänslor hos henne.
Och hon ställer sig ofta frågan vad hon kan göra åt saken. Ingenting förmodligen.
Det har hon lärt sig med tiden.
Hoppas tiden lär henne om.
Vill förändra. Vill förbättra.

askalas

åker till gefle för att gå på jazzfestival. Bror spelar med GuBB som idag har äran att spela till hennes högstadieidol. Magnus Carlsson från Weeping Willows. Det blir fint och garanterat skitbra.






en av flera laster

Idag åkte hon in till stan för att inhandla det där som är tråkigt att lägga pengar på men som är nödvändigt. I stan stod det REA i varje skyltfönster, men idag var hon stark och motstod frestelse på frestelse. Tills.... Hon hittade reahyllan med Lancomes läppstift. Där brast det och hon åkte hem, ännu ett läppstift rikare.

Hon är sådan, förälskar sig i somliga ting. Läppstift har uppenbarligen blivit en last och hon kommer inte ifrån det.
pinsamt...




RSS 2.0