...

Ibland måste man prioritera sade hon. För att i nästa inandning stryka teaterhistorian från listan...



Tårarna rinner och hjärtat värker. Men hon är glad, glad som alltid.

Tänker lurigt

Kan inte sluta förundras över människan och dess förmåga att lura sig själv. Den är bra på det. Väldigt bra...
Hur gör man. Hur gör man för att lura tillbaka sig själv. Tänkte lite bara... Men det är väl så den gör antar jag. Tänker. Tänker lurigt.

Var till farbrordoktorn idag. Det är inget fel på mig. Åtminstone inte mina ögon. Jag får leva med att det gör ont helt enkelt. Gå ut och gå sa han. Hur nu det ska påverka mina ögon... Och köp ännu en salva.
Tack för tippsen.

godnatt.




Adventstid

Första advent, och med det även julskyltningsdag. Dans Sång och Kyla. Precis som det ska vara. Så har det alltid varit. Åtminstone sedan tre år tillbaka. Det är väl alltid, eller. Jag minns knappt tiden innan.

Det var en överdrift. Klart jag minns. Jag minns allt. Allt och lite till. Det som ingen annan lägger märket till, de som är litet och detaljrikt. Det minns jag. 


Luciakröning dagen till ära

Vi får en fin Lucia iår



zat you santa claus


rumpor

Fin som sommaren om natten

gårdagskvällen blev som väntat. Dagen ska inte glömmas bort den heller! Den blev bra, den där lördagen.

Ett samtal. Med någon fin. fin som sommaren om natten.
men vad är rätt och vad är fel.
Ett blev två och hur leder fortsättningen.

Fylld

 

Och så blev den full. Dagen blev full. Full på kärlek och vänner. Idag blir en fin dag. Det vet jag.


en tanke


Går livet ut på att prestera? Mitt mål här i livet är att få alla nöjda.

ingår jag i alla?

Jag tar kontrollen

jag tog den. Tog kontrollen. När jag minst anade slog jag till. Jag tog kontrollen över mig själv. Och sedär! Tre sidors upsatts om Kristendom. Bra jobbat Britta *Klappar sig själv på axeln.


Ville bara tillägga att jag överlevde matteprovs resultatet. Idag är jag bra.

Pälskrage

Och så tog hon sig i kragen och började plugga. Snipp snapp snut så var sagan slut.

Med en plastpåse på huvudet

Sitter jag äntligen i min säng. Villken dag. I dag har jag räddat barn genom att visa vintagekläder. Räddat barn. Bra man har det när man tänker efter.  Ändå sitter  jag här och mår dåligt över att mitt hår slitits av alla hårrullar det fick ståt ut med under förmiddagen . Jag har tyckt synd om mig själv hela dagen för att jag inte hunnit äta någon riktig mat, och när jag väl kommit hem finns det inget som faller mig i smaken. Duschdören går sönder när jag ska duscha. Mobilladderen vill inte fungera. Näe. Det är så synd om mig. Så jäkla synd.

Jag har räddat barn idag. Barn som varken har mat hus eller familj.

Det är inte synd om mig.

Jag har räddat barn.


Foto: Jocke Nyman

Sankta Lucia

Hon kommer med ljus i sin krona.

Fotografering för Lucia idag. Söt fotograf. Vi glittrade alla sju. Sa hon. Tror det kommer bli en rolig och minnesvärld tid. Det är ett bra gäng och vi verkar trivas ihop.

Om jag fick frågan: Vad är det bästa du vet? Skulle mitt svar vara enkelt. Jag har tänkt på det många gånger men idag slog det mig igen. Det absolut bästa som finns är att få ändra uppfattning en människa. Till det positiva självklart. Jag antar att människan fungerar som så att den har förutfattade meningar om dem man inte känner. Även om jag strävar efter att se alla som något fint och bra så händer det ibland att den strävan inte lyckas. Och det finns inget som gör mig lyckligare än att ändra den uppfattningen.




nu är nu men övergår till senare

Hade två toppendagar i Uppsala med två goa kussiner. Kom hem igår och spenderade kvällens timmar med två galet fina vänner och en harrypotterfilm. Nu är jag uppdaterad på trollkarlsfronten och kan då se den nya filmen under veckan. Har en hel dag kvar av helgen. Hur ska den spenderas på bästa sät montro. Ett besök hos farmor och farfar kanske. Om inte annat borde jag göra det. Jag borde göra väldigt mycket. Plugga blandannat.

Just nu känns livet helt okej. Varför är livet som en hanske. Lätt att vända på. Eller snarare, lätt för någon annan att vända på. Själv har jag ingenting att säga till om. Men nu känns det okej att vara jag. Frågan är hur det känns ikväll. Ett samtal med någon jag saknar. Ska jag säga som det verkligen känns eller lägga på skalet. Skalet som skickar signaler, fråga mig inte, jag mår bra utan dig. För det gör jag men saknaden är enorm. Ibland. Hur tänker du. Tänker du på mig. Ett samtal som väntar.

Puss


Fredag

Äntligen. Äntligen är det helg. Den eviga veckan är över. Varför var just denna vecka så lång? Den innehöll igentligen ingenting specielt. Kanske just därför.

Jag har skrivit matteprov idag. Ska jag skratta eller gråta. vet inte. Vet på torsdag. Men det är över och det är huvudsaken. Tyckte matte var kul. Tyckte.

Om en timma går tåget. Tåget till sala som ligger där nere men kallas för upp. Jag ska träffa Zelda och hennes lillebror. Förmodligen min kära morbror med fru också. Prinsessan fyller år och ska ha kalas. Jag ska assistera Kalashjälte. 


Allergisk

Jag tål ingenting längre. Har blivit så kännslig de senaste åren. Vad exakt beror det på? Jag tycker det vore otroligt intressant at veta faktist. Minsta lilla omedvetna sarkassm och jag tänder till dirrekt. Kall som is, vass som igelkotten. Alla taggar ut. Varför. Varför har jag blivit sådan. Men jag jobbar på det. Du ska veta att jag jobbar på det. Dessa dagar vänds de ut aldeles för lätt. Taggarna. Förlåt för det. Jag jobbar på det. Jag jobbar på mycket när det gäller mig själv och mitt huvud just nu. Förlåt. Jag ska vara snäll och glad. Sådan är ju jag. Snäll och glad...


Kväll

Dagen blev som jag hoppats. Skolan var det som behövdes. Jag kör på spid. Tänk inte, prata så mycket du kan på så kort tid som möjligt. ge inte platts för massa skit. Tankar är skit. Danslektionen var det bästa på hela dagen. hela veckan. Månaden. Det var skönt och välbehövligt. Och framför allt kul.

Har dåligt utbud på roller i mina drömmar just nu.  du är med i varenda en.

Ny huvudroll sökes. Behöver få sova en hel natt. om så bara en halv.

Britta med B

Ikväll visades filmen Görgen med G. Galet vad fint. Fint använder jag ofta och det tänker jag fortsätta med. Far och bror fick vara med på ett varsitt hörn de med. Han är bra duktig den där Görgen. Den är magisk. Fiolen hans.

Imorgon börjar skolan. efter två veckors uppehåll. Tungt eller skönt. Har inte bestämmt mig än. Antar att det är bra. Bra att få göra någonting. Slippa tänka så mycket. Bara göra. Det blir nog bra det där ska jag se. Det är bra att träffa människor. Det ger energi.




pluggar

Har prov om en vecka och jag förstår bara inte. Det är mycket jag inte förstår men Matte C står topp tre. Tyckte matte var roligt. Tyckte.


Längtan

Längtan efter framtiden är stor. Stor som ett hus eller Pippis pappa. Tänker tillbaka och det tär att hålla emot. Ibland brister det, ibland stärker det. Antar att det är en del av processen. Får jag tillåta mig själv att sakna. Är även det en del av processen?
Har tittat på Tv ikväll. LillBabbs är något stort och hon sa något som träffade mig.
Jag längtar framåt. Till en tid bortom denna.


Min Mormor

Hon är fin, min mormor. Söt, söt och fin. När det regnar så vattnar hon. Med gult regnställ och vattenkanna. Hon är fin, söt och fin, min mormor.


För mycket.

Klockan är... Förmycket. Jag är vaken. Vaken om natten, drömmer på dagen. Daniel Adams-Ray. Fin kille med fin musik och fina metaforer.
Jag har lekt i teaterns källare idag. Jag skulle lämna överblivna affischer i affischförrådet. Där fanns de allihop. Jag blev barn på nytt. trollkaren från OOZ, Lille prinsen, Fromolle. Allt. Precis allt, i ett och samma förråd. Jag mins det som igår. Vad kan det vara nu. 10 år.. Jag blev kvar länge. Lite för länge. Men det var fin. Väldigt fin.

Klockan är... För mycket.

Godnatt.


she loves you yeah yeah

Veckans dagar går fort. Tiden går fort när man har roligt. Veckan har varit underbar. Imorgon ska jag gömma mig i caffedelen och sitta kvar där till jag dör. På teatern. Min fina teater. Det är 12 grader kallt ute. Jag är varm. Jag har fått den där veckan jag behövde och nu vill jag stanna där. På måndag börjar skolan. Finns det ingen låt om flickan som inte ville gå till skolan men så gick hon dit och så blev allting bra. Finns den? I så fall vill jag höra  den nu. Eller inte nu, imorgon kväll. Då min praktikär slut. För det är den inte än.



Det var en gång

Och så kom den. Vintern. Den vi alla fruktar men på något vis ändå gillar. Lite i smyg.

Det bidrog med att jag blev tvungen(skriver jag och låttsas vara besvärad) att köpa nya vinter skor. Jag har länge förberett mig på detta och hade en bild av ett par bruna mockaskor med lite fårskinnspälls. Det var tydligen för mycket begärt. Herren tyckte att ett par bruna skinnkänkor fick duga bra. Men se då fick jag vänta 2 veckor till de fick hem skorna till stan. Visst.

Nu har jag bara sökandet efter min dröm, idyll och längtan kvar. En vit vinterkappa. Den är färdigskissad och klar i mitt huvud och ska bara transporteras ut i butikerna. Dock brukar dessa samarbeten inte gå enligt planerna. Är det överdrivet att kontakta en sömmerska.. Får tänka mer på det. En dröm är alltid en dröm. Och den är väl obetalbar.Eller.


På ett ungefär

De bruna skinnskorna och min blivande kappa....


Kyss mig som om det vore din sista gång…

Jag ska köpa mig en liten skriv bok. Med fin pärm. Det har slagit mig flera gånger men nu ska jag se till att göra det. Det är trevligt att hitta på små meningar som ligger fint i munnen. Det är desto tråkigare då man glömmer dem. Det är mysigt att sitta och fundera och filosofera men det är inte lika fint då jag en annan dag vill fortsätta mina filosofier. Då jag glömt, glömt, glömt.

Jag vill skriva musik. Det slog mig också idag. Jag är inspirerad och jag vill kunna spela elgitarr. Det är vackert. På riktigt. Som pink floyd.

 God natt.

LinneMonki jeansweekday Kofta(Prag) ÖrhängeÅhlens


På rutin

Det slog mig, att jag sällan lever i nuet. Vad vill jag just nu. Vad är det för skillnad på vad jag vill och vad jag tror att jag vill. Livet måste gå ut på att lära känna sig själv. eller? Jag har ingen aning om vad jag vill. eller har jag det. Fast jag ignorerar det. För att en annan del av mig som jag egentligen inte är vill något annat. Hur skiljer jag dessa från varandra. Och hur ofta tänker jag tanken att, är det verkligen det här jag vill. Inte ofta. Inte alls. Man bara gör. Rutiner. Livet består av endast rutiner. Vi bara gör. Och av den anledningen går tiden omärkbart förbi. ett år ,två år tre, fyra fem.... Och så står man där 60 år och har en stor del av livet bakom sig. Gjorde jag det där jag ville? Lyssnade jag någon gång på mig själv. Nä, jag bara tänker lite. Men det gör mig konstig när jag tänker såhär. av den anledningen skakar jag av mig tankarna och går vidare. På rutin.


fortsättning på den fula dagen

skrev ett långt inlägg. men jag tog bort det. fick inte ut något av det och varför dela med mig av något sådant. Jag skriver för at det är skönt och roligt. lite pyssligt sådär. Inte för att jag måste. fin intalan till mig själv.


Jag mår bra nu, kompis jag mår bra nu



huvud, axlar, knä och tå

Gårdagen blev verkligen den bästa på länge. Så var det. Fina människor med fina kostymer. Det vankades Halloweenfest. Och jag var lycklig i mina vänners sällskap. Tranan. Finns inte så mycket att säga om haket. Men igår var det fint. 

Idag är det fult. inte på grund av gårdagen. Bara ändå. Tungt och fult. Det här är fan det jobbigaste jag gått igenom. Älskar älskar inte älskar älskar inte. Jag älskar. Men det räcker inte. jag vet det. Det behövs något mer. Och det saknas. Men hur fan får jag mig själv att förstå. Det är så här, och jag har själv valt det.

Jag behöver någon. De är väl det som tar på psyket.


kul.

Ja, jag tycker faktist att jag är jäkligt rolig att tänka ihop med. Ibland önskar jag att andra fick sitta och lyssna på på mina otroligt trevliga men ack så djupa tankar. Tänker verkligen alla så här mycket. Jag åkte tåg idag och jag tänkte på något väldigt intressant och invecklat men bestämde mig för att vila huvet lite och fortsätta tänka när jag kom hem. Jag har glömt vad det var. Fan.

När jag tänker efter är det nog tur att ingen hör mina tankar. Men jag är glad för min egen skull. Jag hör dom. Kul!


jag vet

Jag vet att jag för med mig en negativ ton när jag skriver just nu. Men det måste jag få göra. Just nu är det lite disigt. tyvärr. Gråta lite kanske. Det blir lättare då har jag hört. Efter regn kommer solsken och jag bara väntar. Behöver tid. Tid för att hitta mig själv och världen. Fylla är inget charmit och låt inte den göra det svårare för mig. Det gör du.

God natt.

Magkatarr

Magen jävlas med mig. igen. kul sa grisen om rönnbären. Godnatt.


Tro

Jag är duktig på att förställa mig en kommande händelse. Jag är duktig på att sedan gå i graven för att det inte blev som jag förs tänkt. Fina egenskaper.

Gårdagskvällen blev omtummlande. Nytt, nytt, nytt. Jo det är så jag vill ha det. Vill ha och kan få är två helt skilda ting. Jag får nog lära mig att hantera det som är. Jag får sakta men säkert gå från det som varit till något nytt. Det var inte så enkelt som jag trodde. Tror jör jag ofta. Tror gör man i kyrkan. Sluta tro.

Innan jag gräver ner mig djupare än så här rycker jag upp mig. En fika kanske. Med en fin vän.

Fint.

Nytt, nytt, nytt

Kände för nytt. Känner för nytt när det gäller det mesta just nu. Ny början och i och med det ny blogg. Fint. Jo faktist, ja ska se det som fint. Livet har sina stunder. För att kunna vara riktigt glad måste man emellanåt vara riktigt ledsen.  På den sista tiden har jag fyllt på med det sistnämnda och känner mig nu värdig det förstnämnda. Jag har abstinens efter att göra saker hela tiden. Får krupp av att vara hemma. Varför. Vet inte. Tänker för mycket kanske. Jag som förövrigt tänker mycket och jämt klara inte av det. Tänka är jobbigt. men kul. för det mesta. Eller.

Shit, sluta skriv! Okej.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0