Den saknas mig

Men snälla, var tar tiden vägen? Samlas den på hög någonstans och finns den högen att hitta? Om så är fallet, led mig dit.

Imorgon är det tisdag, jag har cellolektion. Stackars Gun och stackars cellon... Tiden finns inte för det ändamålet just nu. Tråkigt, för nu behöver jag den som mest. Den är jag och jag är den. Ibland önskar jag att jag ville det lite mer. Vill man så finns det tid. Jag vill, men inte tillräckligt.

 

 


Jag överaskar inte

Tjo och tjim och så var den helgen över. Helgen då jag skulle få så mycket gjort, denna helg som så många andra. Denna helg, som alla de andra, gjorde jag annat än det jag borde. Men jag förvånas inte längre. Det bara är så.


Gammalt

På förr.
Har hittat gamla bilder, bilder från tiden för länge sedan. Bilder som får mig att förstå att jag har och har alltid haft otroligt fina vänner. Det strålar om dem, bilderna och vännerna. 
Bilder från underbaraste finaste Emådalen, från de första åren på högstadiet, från alla spontana konstigheter med fröken Schön, från filmkvällar och tonårsmys,f rån alla resor till Göteborg, från alla somrars spelmansstämmor, från picnicar och utflykter, från första åren på gymnasiet med fina, fina klassen... och så mycket mer... 

Bilder är bland de bästa jag vet. De påminner och förgyller mina minnen.


Beskvi and sunshine

Jag och grabbarna grus gjorde äntligen det vi länge pratat om. En beskvitårta utöver det vanliga. Trevligt sa räven om rönnbären, och gott! Smörkrämen i alla fall. Senare kom även GoNorsken på besök! Delad glädje dubbelglädje, och så blev den där kalla februarikvällen riktigt bra tillslut. och bättre blir det. Det vankas Enternal Sunshine och värmefilt. Puss på det.


Förbländad

  

Imorse lyste solen redan vid sju. Med Chicago i mina cosslurar gick jag till skolan likt en musikvideo. Det var fint. Chicago är fint, det hade jag glömt.   

Ikväll har jag läst mig blind på Palestina och hennes tillhörande konflikter. Jag är trött och blandar ihop det första världskriget med de andre och vet snart inte vilken rörelse som är vad. Gjorde judarna något annat än att immigrera till Palestina??? Och när är det slut på eländet.

 

Imorgon ska jag förklara för klassen det jag knappt kan förklara för mig själv. 3 minuter har jag på mig, tre minuter för att berätta om något som pågått i två tusen år. Det blir som Titanic på 10 sekunder.

Min dator bländar mig och jag har läst mig blind.

 

Självdisciplin och sånt därnt du vet.

Noll disciplin. Vad gör jag för fel? Vad ska jag ändra på för att jag ska hitta tillbaka till motivationen. Hör det till min personlighet och går det i så fall att ändra på? På samma vis som jag alltid springer till tåget, alltid. Är det bara att acceptera att jag är sådan, eller finns det möjlighet att ändra på det. Jag har försökt och tror jag funnit ett svar. Jag har överskottsenergi och koncentrationssvårigheter när jag pluggar nu, har jag blivit sådan? och i så fall, går det att ändra på? Funderar och letar svar. Vad ska man ändra på och vad ska man göra det bästa av.

Jag är väl ändå jag. Tåget har jag gett upp men plugget håller jag kvar ett tag till. Försöker igen. Imorgon.


borde

Borde sova, och det ska jag. Måste sätta lite fart på pluggandet igen nu. Måste som i måste då det närstan är dödstraff på att fortsätta på samma vis som de senaste veckorna. Skärpning. Tänker ta sportlov om två veckor, ett sportlov utan ångest och läxor. Ett sportlov fyllt med fjäll och fint umgänge. Men då får jag allt ligga i. I kväll tolkar jag det som jag vill och går och lägger mig.



Gonatt.


helgen och åter den där framtiden

Tycker det är svårt ibland. Svårt att få andra att förstå vad jag tänker. Svårt för mig själv att förstå mitt sätt att tänka och agera. Att få andra att förstå mina gester och att få mina tankar och gester att sammarbeta.

Helgen blev fin, det blev den. Dock fick jag två förfrusna fossingar på köpet. När, var, hur, vet jag inte men ont gör det.

Imorgon åker ännu en kär vän mot Amerika för att bosätta sig där ett år framöver. Det är märkligt det där, trotts att man bor på helt skilda håll av landet, ses på sin höjd en gång om året så känns det. Avståndet mellan dem man tycker om har stor betydelse. Så är det. Kanske känns det lite extra då jag själv börjar närma mig det steget. Jag har velat det länge och om ett halvår har jag möjligheten. Alla dessa möjligheter gör mig sjuk. Snart, snart ska jag bestämma mitt kommande år. 



Arrmys

Det är fredag och jag är lycklig. Lycklig över en kommande fin helg. Ikväll har jag arrat Teds låt, helt nära dig. Det var svårt. Är, ska jag säga, för den är inte klar än. Men det är mysigt att umås så tätt ihop med fina låtar.

Britta Persson har också bra låtar. Inte i klass med herr Gärdestad, men änå väldigt bra.



  .




filmvärldens stolthet

Finaste eftermiddagen. Jag och goaste Sara köpte Ben and Jerrys och såg det bästa som Sverige har att erbjuda i filmväg. Smala Sussi, Guds gåva till mänskligheten. Finner inga ord. Den är bra helt enkelt. Jäkligt bra. Tror jag dömer människor efter om de gillar den eller inte, det är mindre bra.

Jag och godingen sa det att vi sällan ser film och kan på så vis sällan delta i filmdiskussioner som så ofta dyker upp. Vi är dåliga på klassiker men bra på dem ingen sett. Dem ingen pratar om men som förtjänar det mest vackra. 

En av filmerna som är värd det vackra är Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Den är fin, och bra. Det är allt för länge sedan jag såg den. Och det är allt för få som sett den. Se den!

Degens tipps Dagens tipps, challalallalala, dagens tipps!



Beslutsångest

fick paket på posten. Kan inte bestämma mig. Ska gå till farbror optiker och be om råd.




Det jag inte förstår

En helg går fort när man har roligt. och jobbar.

Helgen gick fort, veckorna går fort, allt går fort.
Ändå står det still. Vill ha vårjacka och grusiga gator,vill ha sommar och varma nätter, picknick på ett icatak, hemma fester på balkonger, och sådan som förgyller och ger livsglädje.
Vem styr den. Tiden, detta märkliga ting, märkliga fenomen.
Jag förstår mig inte på den. Och den förstår inte mig. 

Men vad gör jag den dagen då jag om en vecka tar studenten.
Vad gör jag då. Hur känner jag, vad vill jag.
Önskar jag då att jag aldrig önskat över tidens hastighet.
Önskar jag då att jag borde tagit tillvara mer på den tid jag hade.
 
Önskar jag att vintern aldrig fått ett slut, att våren fått ett slut, att gymnasietiden fått ett slut.
Önskar jag att jag gjorde något bättre. Bättre än det jag gjorde. 


tiden går fort...


så arg så jag gråter


Finns det något som gör mig otroligt ont så är det mobbing. Det mest fula och oförsåerliga jag vet. Varje år tar 50 barn sitt liv. 50 barn... Ett barn i veckan tar sitt liv för att de inte orkar. För att ingen ser. För att ingen gör någonting. 50 barn. I Svealand.

Har tittat på Kvällsöppets debatt om mobbing. Somliga vill jag bara ta tag i, ruska om, slå och skrika döva. Det pratades om och med lärare och elever.

För mig var skolan aldrig jobbig, jag trivdes. Det gjorde jag. Men jag såg. Jag såg allt. Allt som så många andra tydligen inte såg. Jag måste varit mobbarnas hatobjekt utöver mobbingsoffret. Arbråskolans lilla polis.

Men jag kände ikväll, det värsta var inte mobbarna. Det värsta var att se de som ingenting gjorde. De som såg men ingenting sa. Klasskompisar som såg på hörde eller förstod, sa ingenting. Ingenting sade dem. Inte lärarna heller. Ett barn på 12 år såg hur lärarna blundade. Blundade för psykisk misshandel. Det är sjukt. Så fruktansvärt sjukt.

Jag är trött, arg och ledsen och får förmodligen inte ur mig något vettigt.  Men jag behövde agera på något vis. Det fanns ingen mobbare i närheten jag kunde slå.

övervann dagen

Tycker att jag klarade dagen rätt bra med tanke på omständigheterna. 3 timmars sömn är inte att leka med, inte en grinig britta heller för den delen. En promenix med finaste pojken i stan och lite mattestuga hos peterpan satte lite guldkant på den annars allt för gråa dagen. Värmedynan ska allt få lite cred den med. vad vore jag utan den en dag som denna. ingenting. Utan den...

Tjollahopp!


lite hyffs om jag får be?

Jag har ont, så jävla ont i magen. 

Kan den åt minstone knacka först så jag är förberedd på skiten och i värsta fall stänga den ute och be den komma åter då det passar bättre. Ikväll passar det sig inte! Inte, inte, inte. Jag har två prov på fredag, ett av dem har med matematik att göra, ganska mycket att göra. Och jag förstår ingenting. som vanligt. Och jag har ont i magen. Så jävla ont.

Och kan de bara ge fan i att skicka fler röda kuvert till mig. Kuvert där information om pensionsparade finns. Jag skiter fullständigt i anledningen. Sluta bara. Jag vill inte ha dem.

Tack och god jävla natt förfan.

Fia med Knuff



Denna med lite Blyerts och akvarell....

det mest ofattbara



Då orden inte är det viktiga, då kärlek och omtanke väger tyngst.

Ofattbara händelser sker och vi som står bredvid tänker till. Med detta inlägg vill jag få sagt att jag är så otroligt rädd om er. Rädd som i rädd. Så fruktansvärt rädd för att gå miste om något av de finaste jag har. Vänner.
Livet är både orättvist, ologiskt och oförutsägbart .

Men glöm aldrig den anda hälften av livet. Det goda, lustfyllda och älskvärda.

Var rädda om varandra.
 

 


RSS 2.0