19

Över en natt blev hon nitton. Känns rätt gött faktiskt. Första gången det inte känns fel i munnen då hon talar om hur gammal hon är. Nitton verkar vara hennes ålder. Det klingar fint och känns allmänt lagom.

Dagen har varit bland de finaste. På ett märkligt vis. När klockan slog tolv befann hon sig där hon trivs som mest, i folkmusikvärlden. Världen som får henne att känna sig hemma och omhändertagen. Hennes högsta önska var att få höra sin egen blåvinge spelas innan hon la sig vilket syskonen Jonsson uppfyllde. Fina ögonblick som hon vill spara på burk.

Fram på morgonen stod hon tillsammans med fina människor på Bingsjös topp och blickade ut över byn och en soluppgång vackrare än något annat. Där efter sov de gott i ett fyrmannatällt fint som få.

Dagen kan skrivas lång.
Men det som värmt hennes hjärta mer än något annat är alla dagens tillfällen då hon förundrats över alla fina människor som hon har i kring sig. Människor som tinar och värmer. Värmer och håller om. tar sig tid och tycker om. Brev och fina sms, telefonsamtal och röstbrevlådsmeddelanden. Sång och rop. Hon fyller bara 19 inte jämt på en fläck. Det förvånar henne men gör henne så förbaskat jäkla skit glad.. Hon hoppas det är ett tecken på att de vet om att hon fins för dem. Vilka otroligt fina vänner hon har.


När hon kommer till jobbet på eftermiddagen har jobbarkompisarna pysslat. Det godaste hon vet är morrotskakstopping, det har tydligen blivit allmänt känt och ikväll har hon mumsat på det älskvärda.
Finaste tjejerna i stan jobbar visst på samma ställe som hon själv.

Fick nya gummistövlar.
Som hon väntat på att äga de där kornblå seglarstövlarna och nu är de hennes.
för 19 år sedan bar hon ett par av samma märke men i en annan färg av en annan storlek.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0